David Spine Apparatuur

David Spine Apparatuur

Rugpijn is een lichaamspijn die voorkomt in de rug of onderrug. Ongeveer de helft van de mensen heeft wel eens last van rugpijn. Rugklachten zijn een veel voorkomend probleem in Nederland. Circa 2,4 miljoen volwassenen in Nederland hebben (chronische) lage rugklachten, die minstens 3 maanden duren.

De precieze oorzaak van deze lage rugklachten is vaak onbekend. Maar als elke beweging pijnlijk is, dan belemmert dat wel je dagelijks leven. In de meeste gevallen gaat de pijn uiteindelijk vanzelf weer over zonder medische ingreep.

 

Hoe werkt het? 

”Het David Spine concept biedt een zeer moderne en effectieve aanpak voor de behandeling van nek- en rugklachten.”

Het David Spine Concept bestaat uit meet- en trainingsapparatuur. Hierbij kijken we op een wetenschappelijk bewezen manier naar de kracht en mobiliteit van de nek en/of rug, die zo uitgebreid in kaart kan worden gebracht. Nadat de nek of rug in kaart is gebracht door middel van een rapport, kan er getraind worden. 

Doelgericht trainen met de juiste spieren/ lichaamsdelen

De apparaten zijn zo ontworpen dat je uitsluitend doelgericht traint wat je moet trainen, gericht op de juiste spieren/lichaamsdelen. Een eventuele compensatie met andere spieren en structuren is niet mogelijk bij deze methode. Daarom wordt dus er heel duidelijk de belasting en belastbaarheid van die spier, structuur of wervelkolom getraind.

Volg je vordering op het scherm

De manier van training is afhankelijk van de hulpvraag. We kunnen trainen op kracht, mobiliteit, uithoudingsvermogen en/ of coördinatie. Via het scherm kun je iedere beweging in kracht, herhalingen en mobiliteit volgen. Deze continue feedback geeft jou, maar ook jouw begeleider/trainer, constante informatie over het niveau van de training en de vorderingen.

Meten, meten, meten

Wij doen diverse metingen bij de start van de behandeling en slaan deze op in ons systeem. In de 6e week meten we opnieuw en meten we meteen de voortgang. Aan het einde van de 12e behandelweek volgt er een eindevaluatie inclusief nieuwe metingen.

Vanuit deze metingen kunnen we evidence based aangeven hoe je vooruit bent gegaan op het gebied van mobiliteit, spierkracht, stabiliteit, afname van pijn en dergelijke gebaseerd op je behandelplan.

”Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 88% van de gebruikers een significante afname van klachten ervaart na 12 weken”

 

De effectieve David Spine software 

Wat de software van het David Spine concept effectief maakt, is het herwinnen van vertrouwen. De apparatuur meet precies wat je beginpunt is qua mobiliteit en kracht. Je zit veilig vast in een apparaat dat jou ondersteuning geeft. Via het scherm en de rapportage zie je precies waar je staat qua mobiliteit en kracht. Je weet hoe ver je kunt bewegen en hoeveel kracht je kunt zetten. De software van David Spine vergelijkt jouw resultaten ook met verzamelde data wereldwijd van andere personen die qua kenmerken op jou lijken. Daarmee ontvang je een overzicht met scores van mobiliteit en kracht. Waar sta je nu en waar zou je moeten zijn?  Je ziet ook op het scherm precies tot hoe ver je mag en kan bewegen, dat geeft een veilig gevoel.  Na de eerste test is er ook een tussentijdse test en een eindtest. Zo zie je ook hoe je vooruit bent gegaan. Je kan niks fout doen, je durft weer te bewegen en je vertrouwen is terug.

Op veilige apparatuur trainen = stap 1 naar een beter herstel. Als je het vertrouwen in je lichaam terug hebt, dan kun je onder begeleiding losse oefeningen doen met halters en gewichten en vanaf daar verder!