Revalidatietraject

Revalidatietraject

Tijdens het revalidatietraject bij RugSupport doorloop je een aantal fases. We beginnen met een uitgebreide intake. Tijdens deze intake zullen we onder andere vragen stellen, een vragenlijst invullen en een krachtmeting uitvoeren. Daarna bekijken we samen welke overige therapieën er mogelijk zijn en hoe we deze goed op elkaar af kunnen stemmen. Zo komen we samen tot een persoonlijk behandeltraject, afgestemd op ieders wensen en mogelijkheden.

Duur: 3 maanden
Het revalidatietraject duurt 3 maanden. In deze 3 maanden vinden er 24 (oefentherapie)sessies plaats. De beginmeting is bepalend voor de start van het programma. Vanuit hier wordt er een begin gemaakt op de gespecialiseerde test- en meetapparatuur van David Spine. De bewegingsuitslag en het gewicht is persoonlijk ingesteld, waardoor het een veilige van manier van trainen is. 

Therapievrij leven
Tijdens het traject wordt er een vertaalslag gemaakt naar vrije oefeningen (met materialen). Zo focussen we op het uiteindelijke doel (de hulpvraag). RugSupport streeft ernaar om iedere patiënt klaar te stomen voor zelfsturend en ‘therapievrij’ leven.