Rugklachten

Rugklachten

 

Rugpijn behandelen

 

Rugpijn behandelen? Dat kan bij Rugsupport! Ongeveer de helft van de mensen krijgt tijdens het leven last van rugpijn. Rugklachten zijn een veel voorkomend probleem in Nederland. Circa 2,4 miljoen volwassenen in Nederland hebben (chronische) rugpijn. Het functioneren in het dagelijks leven kan belemmerd worden doordat bijna iedere beweging pijnlijk is. In de meeste gevallen gaat de pijn uiteindelijk vanzelf weer over. Maar soms is dit niet het geval en is er sprake van langdurige rugpijn.

Heb je al een tijd last van rugklachten? Blijf er dan niet mee rondlopen! Er is namelijk behandeling mogelijk, ook als jouw rugpijn chronisch is en je voor je gevoel al overal geweest bent voor hulp. Bij Rugsupport boeken we geweldige resultaten met onze unieke behandelmethode!

Neem contact op

Chronische rugpijn

 

Chronische rugpijn is langdurige (lage) rugpijn die meestal geleidelijk ontstaat en vaak geen duidelijk aanwijsbare oorzaak heeft. Dit wordt ook wel aspecifieke lage rugpijn genoemd. Soms is er wel een duidelijke oorzaak aan te wijzen, zoals een hernia, wervelvernauwingen, slijtage of osteoporose (botontkalking). Chronische rugpijn heeft enorme impact op je dagelijks leven. Je kunt je werk misschien niet meer volledig doen en het onderhouden van sociale contacten wordt ook een stuk moeilijker.

 

Wat te doen tegen rugpijn?

 

Rugpijn verhelpen kan op verschillende manieren. Allereerst kun je zelf al veel doen om rugpijn te voorkomen. Heb je rugpijn door een acute oorzaak? Dan gaat dit vaak vanzelf weer over. Zo niet, dan is het verstandig om je rugpijn te laten behandelen door een professional.

 

Wat kun je zelf doen tegen rugpijn?

Rugpijn voorkomen
Voorkomen is nog altijd beter dan genezen! Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om te voorkomen dat rugpijn ontstaat:

  • Let op je houding: voorkom dat je doorgezakt zit en staat;
  • Zorg dat je met bukken en tillen door je knieën zakt, hierdoor belast je jouw rug een stuk minder;
  • Zorg voor een rug ondersteunend matras;
  • Voorkom langdurig zitten. Heb je een kantoorbaan? Sta dan regelmatig even op;
  • Houd je rugspieren sterk door de juiste oefeningen.

Rugpijn verlichten

Heb je al last van rugpijn, ben dan voorzichtig en overlast jezelf niet. Je kunt een aantal dingen doen om de pijn te verlichten:

  • Blijf bewegen. Doe dagelijks lichte oefeningen om de spieren in je rug los te houden;
  • Heb je veel last van stress en voelt je rug verkrampt aan? Probeer dan een manier te vinden om te ontspannen. Dit doe je door bijvoorbeeld een warm bad te nemen of ontspanningsoefeningen te doen;
  • Masseer de pijnpunten, bijvoorbeeld door over een tennisbal te rollen;

 

Fysiotherapie bij rugklachten

 

Als je merkt dat de rugpijn aanhoudt, zoek dan hulp bij een deskundige fysiotherapeut. Door middel van een onderzoek, behandeling en oefeningen kan fysiotherapie je helpen om van je rugpijn af te komen.

 

De unieke chronische rugpijn behandeling van Rugsupport

 

Heb je langdurig last van nekklachten en ben je ten einde raad? Neem dan contact op met Rugsupport. Wij zijn een multidisciplinair Rug- Nek- en Bekken centrum en werken vanuit het idee dat iedere patiënt uniek is en een behandeltraject wenst op zijn eigen niveau.

Wij richten ons vooral op patiënten met aspecifieke lage rugklachten (rugklachten zonder duidelijke oorzaak). Maar ook patiënten met bepaalde specifieke aandoeningen (hernia, wervelvernauwingen e.d.) kunnen met succes worden behandeld. Ons doel is om met jou de pijn en bijkomende beperkingen in het dagelijks leven weg te nemen en de kans op herhaling te voorkomen!

 

Multidisciplinaire aanpak

 

De huidige wetenschap laat zien dat het beste resultaat bereikt wordt met een multidisciplinaire en multimodale aanpak. Dit wil zeggen dat een combinatie van verschillende therapeuten (fysiotherapeut, manueel therapeut, ergotherapeut etc.) met verschillende therapieën (krachttraining, functionele training, manuele therapie etc.) er samen voor zullen zorgen dat jouw rugklachten verminderen.

Een eerste afspraak is altijd vrijblijvend.

Lees meer over het revalidatietraject

Neem direct contact met ons op