Ervaringen

"Nadat ik al vijf jaar aanhoudende nekklachten als gevolg van auto-ongeluk had, kwam ik via de revalidatiearts bij Rugssupport terecht. Uit de intake en de startmeting bleek dat ik weinig tot geen kracht in mijn nek had, wat gedeeltelijk de oorzaak was van mijn nekklachten. Na de intake werd er een behandelplan opgesteld en ging ik in een periode van 12 weken twee keer per week met Maikel aan de slag. Tijdens de sessies kreeg ik gerichte kracht- en stabiliteitsoefeningen aangeboden. Er waren enkele oefeningen die ik tijdens iedere sessie moest uitvoeren en daarnaast kreeg ik een gevarieerd aanbod met verschillende materialen. Op deze manier bouwde ik steeds meer kracht op in mijn nek. Tegen het einde van mijn traject merkte ik dat ik steeds minder last had van mijn nek. Ik had minder tot geen hoofdpijn meer en ik kon weer voor langere tijd aan een stuk staan, aan de computer zitten, een volgeplande dag hebben of een boek lezen, zonder aan het einde van de dag super moe te zijn of direct last van mijn nek te krijgen. Iets wat ik aan de start van het traject niet voor mogelijk had gezien. Om het traject af te sluiten werd er nog een eindmeting gedaan. Ik was op alle vlakken sterk was verbeterd en had voldoende kracht opgebouwd om zelfstandig door te gaan. Nu onderhoud ik de spieren zelf door te blijven sporten. Ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet om naar rugsupport te gaan!" 

“In het verleden heb ik veel soorten therapie gehad. Op het moment van behandelen vond ik het prettig en dacht ik dat het zou werken. Toen ik bij RugSupport werd geïnformeerd over hun manier van werken was ik eerst niet enthousiast. Ik dacht dat het vergelijkbaar was met fitnessen en daar had ik geen goede ervaring mee. Gelukkig heb ik het toch een kans gegeven en daar ben ik nu zeer blij mee. De manier van werken bij RugSupport is erg prettig. Het is kleinschalig en de begeleiding is goed. We hebben mijn kracht kunnen opbouwen op een rustige manier. De therapeuten bij RugSupport hebben me vertrouwen gegeven. Ik denk dat ik met alle tips en handvaten voorlopig geen therapie meer nodig heb!   


“RugSupport heeft er met een andere aanpak voor gezorgd dat ik blijvend van mijn klachten af ben! Ik heb veel therapie gehad bij verschillende behandelaren. Iedere behandelaar stelde een eigen diagnose. Soms dacht ik er baat bij te hebben, maar vaak viel ik terug in mijn klachtenpatroon. Bij RugSupport hebben ze me uitgelegd dat ik niet bang of terughoudend hoef te zijn. Zij keken naar wat ik wel kan doen. Door het opbouwen van mijn belastbaarheid en het krijgen van de juiste tools heb ik nu veel minder klachten en kan ik meer doen. Ik voel me fitter en kan bijvoorbeeld weer 5 kilometer wandelen met vriendinnen!