Revalidatietraject

Revalidatietraject

 

Revalidatietraject: in 4 stappen back in action!

 

RugSupport in Weert is een gespecialiseerde praktijk voor patiënten met langdurige aanhoudende rug- bekken- en nekpijn, vaak zonder duidelijke oorzaak. Ons multidisciplinair team heeft ruime ervaring in het bieden van een revalidatietraject op maat voor patiënten met chronische pijn. Vanuit meerdere medische disciplines, waaronder een psychosomatische ergotherapeut, een psychomotorische fysiotherapeut en een Manueel therapeut Msc. wordt onderzocht welke factoren een rol spelen bij de verschillende nek-, bekken- en rugklachten. De visie van Rugsupport is dat ‘Een chronische klacht altijd een meerdimensionale aanpak nodig heeft’.

Heb je al een tijd last van pijn in je rug, nek of bekken en word je hierdoor belemmerd in je dagelijkse activiteiten? Blijf er dan niet mee rondlopen! Bij Rugsupport boeken we geweldige resultaten met ons unieke revalidatietraject, waarbij we samen met jou kijken wat nodig is om je weer op de been te krijgen.

Neem contact op

 

Voor wie is het revalidatietraject van Rugsupport geschikt?

 

Ons revalidatietraject is er voor iedereen die last heeft van chronische nek-, bekken- of rugklachten en niet verder komt. Eerstelijns hulp bij een fysiotherapeut of psycholoog heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Je bent al bij verschillende hulpverleners onder behandeling geweest maar bent nog altijd niet verlost van je pijn.

 

Hoe gaat een multidisciplinair revalidatietraject in zijn werk?

 

 

Stap 1: de algemene intake

 

De intake bij Rugsupport bestaat uit een bezoek aan onze hoofdbehandelaar. Binnen Rugsupport is dat een Manueel therapeut Msc. Deze heeft ervaring in het diagnostisch onderzoek van jouw bekken-, nek-, en rugklachten.

Binnen de intake zal er buiten een diagnostisch onderzoek ook geruime aandacht worden besteed aan vragenlijsten om zodoende een goed totaalbeeld te krijgen van jouw klachten.

 

Stap 2: testen en meten

 

Tijdens het meetmoment worden er door de hoofdbehandelaar fysieke testen afgenomen. Door het afnemen van deze testen bepalen we de beginsituatie. De testen die worden afgenomen bestaan uit een mobiliteitstest en een rug- en nek inspanningstest. Samen met jou bespreken we de testresultaten en stellen we een persoonlijk behandelplan op.

 

Stap 3: het revalidatieprogramma

 

3 maanden; 2x per week.

In ons revalidatiecentrum in Weert maken wij gebruik van wetenschappelijk onderbouwde test- en meetapparatuur voor nek-, bekken- en rugklachten. Op deze David Spine apparatuur[K1]  kunnen we op een veilige en verantwoorde manier jouw mobiliteit en spierkracht meten. In een wereldwijde online database zal jouw beginsituatie worden vergeleken met andere verzamelde data op basis van leeftijd, geslacht en lengte.

Tijdens het revalidatietraject stelt onze therapeut samen met jou en met inzet van specialistische apparatuur een trainingsschema op om veilig en verantwoord jouw fysieke conditie en beweeglijkheid op te bouwen. De groepstraining vindt plaats in groepen van minimaal 2 en maximaal 6 personen.

Verder helpt de fysiotherapeut jou om handelingen en activiteiten in het dagelijks leven, zoals zitten, staan, lopen en tillen, op een meer ontspannen en efficiëntere wijze uit te voeren. Elke training wordt bijgehouden door een software systeem zodat we kunnen monitoren welke vorderingen je maakt en bijsturen als dat nodig is.

 

Stap 4: de eindevaluatie

 

Aan het einde van het 3 maanden durende revalidatietraject doorloop je samen met jouw behandelaar de eindmeting. De eindmeting bestaat uit dezelfde testen als de beginmeting: een mobiliteitstest en een rug en nek inspanningstest.

De eindresultaten worden met jou besproken en we stellen (als dit nodig is) een persoonlijk onderhoudsprogramma samen  om de komende jaren de resultaten te waarborgen.

 

Benieuwd of ons revalidatietraject jou kan helpen?

 

Maak een afspraak met ons op voor een eerste intake, dan kijken we samen naar jouw mogelijkheden. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend.

Neem contact op